Na jaren vakanties in Griekenland besloten mijn man Joop en ik er ooit te gaan wonen. De keuze viel op het mooie eiland Thasos, waar we in 2001 een gerenoveerde oude dorpswoning in Kalivia kochten. Al gauw werd duidelijk dat dit dé plek was en kochten we een stuk grond aan de rand van het dorp. Een jaar later, in december 2005, begon daar de bouw van ons toekomstige nieuwe huis met daaraan een studio bestemd voor de verhuur.

In april 2007 waren het huis en de studio eindelijk bewoonbaar en de volgende stap was definitieve emigratie naar Griekenland. Hierover en over ons leven op Thasos gaat deze weblog.

(Ooit ben ik begonnen op weblog.nl maar door technische problemen bij deze bloghost zag ik mij helaas genoodzaakt hier verder te schrijven. De oude berichten zijn hier geïmporteerd, maar helaas zijn er enkele door toedoen van weblog.nl verloren gegaan.)


woensdag 28 oktober 2015

De zomer is weer voorbij en we maken ons op voor de olijvenoogst.

Na een wat onstuimig begin werd het toch een lange warme droge zomer, waarin alleen het hoognodige werk verricht kon worden. Ons grasveld (gazon kan ik het niet noemen ;-) had nauwelijks nog een groen sprietje. Ik was dan ook blij toen de temperaturen in september wat lager werden en ik het achterstallige werk in de tuin kon doen. De regen kwam en nu ziet alles er weer heerlijk groen uit en genieten we van lekker zonnig najaarsweer.Vandaag is het Ochi-dag en straks gaan we naar Limenaria om lekker in het zonnetje te lunchen. Wie weet wel de laatste keer dit jaar. De parade van de schoolkinderen interesseert me niet zo, dat vind ik eigenlijk maar militaristisch aandoen, maar hé, wat maakt het uit wat de reden is om lekker met en tussen de Grieken te genieten.

Binnenkort begint de olijvenpluk weer en het belooft een goed jaar te worden en dat mag ook wel na twee zeer magere jaren. Het extra centje dat we met de verkoop van olijfolie verdienen, kunnen we goed gebruiken. De bomen hangen goed vol dus we kunnen er tegenaan. Gelukkig boffen we dit jaar en wordt ons team van vier versterkt met Peer, die inmiddels een vaste en graag geziene gast is. We kijken er weer naar uit, maar daar zullen we na de eerste dag plukken wel anders over denken…1 opmerking:

  1. Nice!! Hope all is well with you and that the fall has been as beautiful and fine as here in Sweden and that all goes well with olives.

    BeantwoordenVerwijderen