Na jaren vakanties in Griekenland besloten mijn man Joop en ik er ooit te gaan wonen. De keuze viel op het mooie eiland Thasos, waar we in 2001 een gerenoveerde oude dorpswoning in Kalivia kochten. Al gauw werd duidelijk dat dit dé plek was en kochten we een stuk grond aan de rand van het dorp. Een jaar later, in december 2005, begon daar de bouw van ons toekomstige nieuwe huis met daaraan een studio bestemd voor de verhuur.

In april 2007 waren het huis en de studio eindelijk bewoonbaar en de volgende stap was definitieve emigratie naar Griekenland. Hierover en over ons leven op Thasos gaat deze weblog.

(Ooit ben ik begonnen op weblog.nl maar door technische problemen bij deze bloghost zag ik mij helaas genoodzaakt hier verder te schrijven. De oude berichten zijn hier geïmporteerd, maar helaas zijn er enkele door toedoen van weblog.nl verloren gegaan.)


maandag 23 november 2015

Tandarts

Elk jaar tijdens en na de olijvenoogst heb ik last van m'n kies. Waarschijnlijk komt dat door het tanden-op-elkaar-klemmen tijdens het harken van de bomen. Je kent dat wel: kiezen op elkaar, kracht zetten en Uhmpf! Nou heb ik toch al niet zo'n lekker gebitje, dus dat is dan waarschijnlijk net even te veel van het goeie. Normaal gaat de pijn na verloop van tijd weer over, maar nu bleef ik maar een zeurende, kloppende pijn houden, vooral bij warm en koud. Dus toch maar even naar de tandarts. kan ook zijn dat er nu toch echt een kroon in moet.

Vanmorgen gebeld, maar hij zat helemaal vol met afspraken. Omdat ik pijn had mocht ik na zijn laatste afspraak om half twee wel even langs komen, dan kon hij in elk geval kijken wat het probleem is. Na wat praten en vragen en wroeten, bleek het goede nieuws dat m'n kiezen in orde waren. Vermoedelijk is een zenuw wat geïrriteerd en dat straalt ook uit naar kaak en oor, het beste kan ik nog even geduld hebben met wat ontstekingsremmers en vitamines, en warm en koud vermijden om de zenuw niet te irriteren.
"OK, kunt u dan voor me opschrijven wat ik bij de apotheek moet halen?" "Ja dat ga ik nu voor u doen." Hij staat op en geeft me het recept. "Wat ben ik u schuldig?" Hij kijkt me aan en trekt z'n wenkbrauwen op. "Niets! Ik hoop voor u dat het snel over gaat."

Kijk, ook dat is Griekenland. Voor 5 minuten werk hoef je niet gelijk een heel consult te betalen, of wordt je een dure kroon aangesmeerd.

2 opmerkingen:

  1. Philotimo! Dat is wat Nederlanders hier missen, Grieken hebben dat wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, Dat zal je hier niet meemaken Tanja, hier gelijk je portomonee trekken

    BeantwoordenVerwijderen