Na jaren vakanties in Griekenland besloten mijn man Joop en ik er ooit te gaan wonen. De keuze viel op het mooie eiland Thasos, waar we in 2001 een gerenoveerde oude dorpswoning in Kalivia kochten. Al gauw werd duidelijk dat dit dé plek was en kochten we een stuk grond aan de rand van het dorp. Een jaar later, in december 2005, begon daar de bouw van ons toekomstige nieuwe huis met daaraan een studio bestemd voor de verhuur.

In april 2007 waren het huis en de studio eindelijk bewoonbaar en de volgende stap was definitieve emigratie naar Griekenland. Hierover en over ons leven op Thasos gaat deze weblog.

(Ooit ben ik begonnen op weblog.nl maar door technische problemen bij deze bloghost zag ik mij helaas genoodzaakt hier verder te schrijven. De oude berichten zijn hier geïmporteerd, maar helaas zijn er enkele door toedoen van weblog.nl verloren gegaan.)


vrijdag 18 maart 2016

Tandarts vervolg

Uiteindelijk resulteerde mijn kiespijn in december toch in een wortelkanaalbehandeling. Geen pretje zo lang je mond open sperren en een middag en avond flinke pijn nadat de verdoving was uitgewerkt, maar het was te doen. Weer een ervaring rijker.

Na een tijdje was de pijn (of eigenlijk meer gevoeligheid) zo goed als verdwenen. Toen werd het toch weer een beetje gevoeliger diep in mijn kaak, zeg maar aan de wortelpunt, maar niet onoverkomelijk. Maar het ging niet weg, en om nou te voorkomen dat de tandarts later zou zeggen: waarom ben je niet eerder gekomen?!? maakte ik toch maar even een afspraak.

Hij vroeg goed door, wanneer had ik pijn, waar precies etc. Voor de zekerheid werd er ook weer een röntgenfoto gemaakt om te zien of niets was blijven zitten. Dat bleek niet het geval en als ik er niet te veel last van had, kon het gewoon zo blijven.

Hij ging zitten en pakte zijn kwitantieboekje en ik mijn portemonnee. Hij gaf me de kwitantie en zei dat ik niets hoefde te betalen. Huh??? Het bleek dat hij elke röntgenfoto in zijn administratie moest verantwoorden met een rekening, ook als daar € 0 op stond. Voor de rest was het service van de zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten